Vid dödsfall

Vi finns här för dig och din familj, dygnet runt, för att stötta och vägleda. Ni är välkomna att vända er till oss med alla frågor kring dödsfallet.

Vad händer nu?

Enligt lagen gäller 30 dagar från dödsfallet till att man är jordad eller kremerad.
Du behöver besöka eller ringa en begravningsbyrå för eventuell hämtning om dödsfallet skett i hemmet.
Har dödsfallet skett på sjukhus finns din anhörige/vän kvar där och är förd till bårhus i väntan på begravningen.
Där har du även möjlighet att säga farväl en sista gång.

När du är redo så ringer du och bokar ett besök hos oss. Då får du förhoppningsvis svar på dina frågor som rör begravningen.
Vi hjälper dig med alla kontakter och praktiska detaljer. Man är inte bunden att anlita den begravningsbyrå som utför hämtningen till bårhuset.

Sorg

Att uppleva sorg är smärtsamt, men det är också en betydelsefull del av livet. Varje person har sitt eget sätt att bearbeta sorgen på. Processen kan pågå olika länge eftersom våra erfarenheter och känslomässiga relationer till den avlidne alltid är individuella.

För att hjälpa dig på bästa sätt är vi alltid lyhörda och ödmjuka inför dina behov och önskemål.

Att ta farväl

Att se den avlidne och ta ett personligt farväl i lugn och ro innan begravningen tycker många är en naturlig och betydelsefull del i sorgeprocessen. Det ger ofta en känsla av förståelse för vad som skett och en känsla av frid. Det kan också vara en förberedelse inför begravningsdagen. Kanske vill du att den avlidne skall ha sina egna kläder på sig? Du kan lägga något personligt i kistan, ett brev, foto eller något annat.